Урочисте нагородження в Краматорську молодих науковців МАН. У центрі — керівник Донецької облВЦА Олександр Куць.

Фото прес-служби Донецької ОДА.

Максимальні 200 балів отримали за результатами ЗНО з української мови та літератури дві школярки з Донеччини: учениця Волноваської загальноосвітньої школи № 5 Анастасія Денисенко та 69-ї школи Маріуполя Софія Персань. Ще троє юних донеччан отримали найвищі результати з англійської та біології.

Найкращим знавцем англійської виявився Данило Батіщев з 15-ї школи Слов’янська. По 200 балів з біології здобули учениця Бахмутської школи № 5 Марія Пятенко і Краматорської школи № 33 Мирослава Чумак.

А днями на урочистому заході в Краматорську керівник Донецької облВЦА Олександр Куць привітав переможців ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу — захисту науково-дослідницьких робіт учнів — членів Малої академії наук України та конкурсів «Талант. Інтелект. Творчість».

На урочистому заході в Краматорську нагороди вручили найкращим представникам Донецького територіального відділення МАН. Серед відзначених молодих науковців регіону: Олеся Боклаг — переможниця Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури. Загалом у медальній скарбничці юних академіків дві золоті, сім срібних і десять бронзових нагород. Друге та третє місця здобули донеччанки й на Всеукраїнському конкурсі есе «Діти єднають Україну».