Один за одним виходили вони на плаци для складання священної клятви, зобов’язуючись мужньо та віддано захищати суверенітет та територіальну цілісність нашої держави.

Шлях до присяги доволі тернистий і пов’язаний із низкою перших випробувань, повідомили у прес-службі Східного ОТО Нацгвардії. Перед тим як отриати з рук командирів зброю та вийти на плаци військових частин, молоді воїни, які ще місяць тому були цивільними громадянами, пройшли складний курс бойової, стройової, фізичної підготовки. Адже до присяги допускаються ті, хто знає основні положення військового законодавства України, військових статутів, добре обізнані зі своїми службовими обов’язками та вимогами воїнської дисципліни.

Поруч із багатьма в урочистий для них день були їхні батьки, рідні. Тепер їм належить разом із своїми гвардійцями ділити радощі перших успіхів, долати тривоги, чекати на зустрічі, що нечасто випадають у суворих військових буднях.

Усвідомлюючи відповідальність моменту, воїни з молодого поповнення Національної гвардії підтвердили готовність служити сумлінно та чесно, неухильно дотримуватись Конституції та законів України. Командири військових частин нагадали своїм підлеглим, що віднині вони покладають на себе всю повноту відповідальності за виконання військового обов’язку.

«Схвильована за сина, та впевнена — він впорається з усіма труднощами, я ним пишаюся, — поділилася мати гвардійця, який проходить службу в Маріуполі. — Знаю, що той життєвий досвід, який дасть Нацгвардія, йому в житті знадобиться, а поки буду чекати свого захисника».

Фото прес-служби Східного ОТО НГУ.