При цьому вони взяли до уваги і той факт, що розділені багатьма кілометрами відстані населені пункти двох країн мають спільну історію.

Адже серед фундаторів Рішон-ле-Ціона, який статус міста отримав у 1950 році, було чимало вихідців із Кременчука. Вони зробили значний внесок у становлення та розвиток цього важливого промислового й культурного центру Ізраїлю, розташованого на березі Середземного моря, неподалік столиці. Зважаючи на їхні заслуги, сім вулиць Рішон-ле-Ціона назвали іменами колишніх кременчужан.

Угоду про співпрацю, що стала своєрідним фундаментом побратимства, в травні нинішнього року підписали міський голова Кременчука Віталій Малецький та заступник мера Рішон-ле-Ціона Максим Бабицький під час візиту останнього до України. Там ідеться про зміцнення дружніх зв’язків між нашими народами, поглиблення економічних і культурних взаємин. Міста-побратими Кременчук і Рішон-ле-Ціон співпрацюватимуть насамперед у галузях медицини та освіти, муніципальної безпеки, розвитку ІТ-технологій, а також у сфері бізнесу.