Шановні співвітчизники!

У ці літні дні міста північної Донеччини відзначають п’яту річницю звільнення від проросійських окупантів. Завдяки успішним діям військовослужбовців — учасників Антитерористичної операції — 5—6 липня 2014 року міста Слов’янськ, Краматорськ, Бахмут, Дружківка та Костянтинівка повернулися під контроль української влади.

Визволення цих міст стало поворотним моментом Антитерористичної операції. Мир і лад прийшли на скалічені вулиці та площі після 85-денної окупації, під час якої від обстрілів терористів загинули десятки мирних мешканців, зазнали руйнувань сотні будинків, а без даху над головою залишилися тисячі містян.

Вирішальними були бойові дії навколо міста Слов’янськ. Під натиском української армії терористи залишили місто 5 липня, а героїчні бійці-розвідники 2-го батальйону Національної гвардії встановили синьо-жовтий прапор над Слов’янською міською радою. Цього ж дня передові сили гвардійців увійшли в Краматорськ. І далі нескорений Донбас зустрічав своїх захисників!

Але без дієвої підтримки місцевого населення не було б довгоочікуваної перемоги. Тому сьогодні слова глибокої шани мужнім і незламним жителям донбаських міст, які достойно пройшли життєві випробування, вистоявши у двобої з ворогом.

Поступово відновлюється цей багатостраждальний український край, стають історією події 5-річної давнини, але пам’ять народна не зітреться ніколи. Вона нагадуватиме про те, що наша сила — в єдності і згуртованості, в непохитній вірі в щасливе майбутнє суверенної Української держави.

Щиро вітаючи з річницею нашої спільної перемоги, бажаю, щоб в українських оселях завжди панували мир, злагода, добробут і достаток. Нехай надихають на добрі справи подвиги героїв-визволителів!

Своєю сумлінною працею, небайдужістю, любов’ю до рідної землі дбаймо про країну, громаду, одне про одного.

Слава героям і слава Україні!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.