Про це повідомляють у прес-службі відомства. Змагання екіпажів підрозділів, залучених до проведення операції ООС, відбулися на одному з військових полігонів у Донецькій області.

На відміну від попередніх конкурсів у рамках бойової підготовки підрозділів ООС, ці змагання танкістів проходили у два етапи. Перший — водіння бойових машин. Другий — подолання екіпажами двохсотметрової смуги перешкод та виконання практичних стрільб штатним пострілом. До проведення конкурсу залучалися представники танкових підрозділів оперативно-тактичних угруповань «Північ» і «Схід».

«Для танкістів ООС це змагання стало чудовим приводом продемонструвати власні практичні навички. Оскільки, відповідно до Мінських угод, танкові підрозділи відведено від лінії розмежування на встановлену відстань і роботи для танкових екіпажів на передовій немає. Утім, навіть перебуваючи на спеціальних майданчиках відведення, що періодично моніторяться представниками СММ ОБСЄ, танкісти продовжують систематично тренуватися і вдосконалювати власну майстерність», — йдеться у повідомленні.

Практичне водіння бойових машин проходило на спеціально підготовленій ділянці місцевості зі складним рельєфом. Зрушивши зі стартової лінії, бойові машини повинні були подолати понад три кілометри, виконавши в процесі такі елементи, як подолання протитанкового рову, маневрування і прохід мінно-вибухових загороджень, прохід машин у вузьких ділянках місцевості із обмеженим маневром тощо.

Зважаючи на те, що в змаганнях брали участь екіпажі на різних типах танків з різними тактико-технічними характеристиками: Т-80, Т-72 та Т-64, суддівська колегія враховувала ці відмінності під час нарахування балів.

Згодом, здійснивши марш, танкові екіпажі перемістились на іншу ділянку військового полігона, де екіпажі взялися до подолання смуги перешкод. Слід зазначити, кажуть військові, що боротьба між учасниками на всіх етапах була запеклою та виснажливою.

На дистанціях танкісти викладались на повну самі та використовували всі можливості своїх бойових машин. Жоден з учасників не бажав віддавати перемогу суперникам. Адже, головний приз — це грошова премія у 5 тисяч гривень для кожного члена екіпажу машини-переможця.

Підбиваючи підсумки змагань, командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський зазначив, що всі учасники продемонстрували високий командний дух, прагнення до перемоги та практичний вишкіл.

У штабі ООС також повідомили, що 18 липня під час виконання бойового завдання від поранень загинув старший солдат Богдан Бігус.

Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття родині та близьким загиблого військовослужбовця. Світла пам’ять воїну! Вічна пам’ять усім, хто віддав життя в боротьбі за Україну!