Громади Запорізької області стали пілотними учасниками Проекту «Е-рішення для громад», який реалізується «Центром розвитку інновацій» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Серед відібраних на початку реалізації проекту 17 учасників області найбільш зацікавленими і дисциплінованими у виконанні завдань виявилися десять, які й отримують програмні продукти.

Як повідомили в Запорізькому центрі розвитку місцевого самоврядування, серед громад-учасниць — Бердянська міська ОТГ, Великобілозерська сільська ОТГ, Веселівська селищна ОТГ, Гуляйпільська міська ОТГ, Кам’янсько-Дніпровська міська ОТГ, Кирилівська селищна ОТГ, Оріхівська міська ОТГ, Преображенська сільська ОТГ, Чернігівська селищна ОТГ, Широківська сільська ОТГ.

На сьогодні делегація експертів Проекту «Е-рішення для громад» відвідує громади, надаючи допомогу в опрацюванні аналітичних е-рішень, роботі з візуальною аналітикою для розуміння реального стану справ, трендів, проблематики, в аналізі стану впровадження Проекту та напрацюваннях наступних кроків для переходу до нового типу управління.

Запорізький центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою», як повідомили в департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА, надає консультативно-організаційну підтримку громадам—учасницям проекту в Запорізькій області.