Майже на сімсот мільйонів гривень зросли надходження до місцевих бюджетів Вінниччини упродовж першого півріччя 2019-го порівняно з відповідним періодом минулого року.

Про це повідомив на підсумковій нараді фінансистів краю керівник департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський. За його словами, надходження коштів перевиконано у розрізі усіх бюджетів.

Найбільше грошей додали у скарбничку місцеві бюджети. Порівняно з аналогічним періодом минулого року вони додатково надбали 686,9 млн грн, або збільшили надходження на 19,3%. Більше, ніж торік, мають грошей міста обласного і районного значення, ОТГ, райони, селища та села. Зросли надходження і до обласної скарбнички. За словами головного фінансиста області, темпи зростання доходів облбюджету трохи вищі, ніж бюджетів інших рівнів.

— Гроші з неба не падають, — кажуть фінансисти. — Додаткові кошти — це результат активізації роботи більшості галузей економіки краю. Особливо АПК, переробної і харчової промисловості. Нові робочі місця сприяли зростанню надходжень податку з фізичних осіб. Бюджетна децентралізація дала можливість отримувати більше коштів об’єднаним територіальним громадам. Плата за оренду землі — ще одне важливе джерело отримання грошей, особливо для бюджетів селищних і сільських рад.