День Ситковецької селищної ОТГ стане відтепер традиційним святом.

День громади запровадили в Ситковецькій селищній об’єднаній територіальній громаді (ОТГ) на Вінниччині. Не тільки задля відпочинку...

— Колективні заходи завжди згуртовують людей, — каже голова ОТГ Віктор Михайленко. — Саме цим керувалися депутати, обговорюючи питання про запровадження такого свята. Надалі його проводитимемо щорічно.

За словами співрозмовника, фактор згуртування для ОТГ вкрай необхідний. Адже вирішення багатьох питань тепер покладається на громаду, її мешканців.

— Раніше люди дбали здебільшого про своє, — зазначає мешканка Ситківців 60-річна пані Марія. — Аби на обійсті був порядок. А те, що за ворітьми, то вже, мовляв, не наша справа. Тепер почали більше задумуватися. Прибрано і чисто має бути не тільки на подвір’ї. Хочуть, щоб доглянутим став кожен куток села.

— Психологія мешканців територіальних громад змінюється, — переконаний заступник голови Вінницької облради Михайло Кременюк, який взяв участь у першому святкування Дня ОТГ у Ситківцях. — Нехай не так швидко, як того хотілося б, але відповідальності, поза сумнівом, стало більше. Недарма в народі кажуть, що громада — великий чоловік, чи велика сила. Приклад Ситковецької ОТГ є підтвердженням цих слів. Такі свята необхідні, бо вони згуртовують людей.

Тривав захід у сільському парку. Крім мешканців Ситківців, зібралися жителі сіл Вища Кропивна та Гута, що входять до складу ОТГ. Народні умільці представили свої вироби (на знімку) — вишивку, художні роботи; пасічники пропонували свіжий мед; ґаздині частували власноруч приготовленими стравами. Аби гості з сусідніх сіл не залишилися голодними, ще й польову кухню встановили для приготування харчів.

Активістів громади привселюдно відзначили грамотами та подарунками. Отримували їх на сцені, яку спорудили до свята. Вручали відзнаки заступник голови облради Михайло Кременюк та керівник ОТГ Віктор Михайленко.

Яке ж свято без пісні й танцю! Разом з місцевими колективами художньої самодіяльності своє мистецтво дарували запрошені гості — заслужений артист України, автор і виконавець власних пісень Ігор Юрковський, музичні гурти «Водограй» та «Фанфари Купали».

Вінницька область.

Фото з сайту Вінницької облради.