У рамках проекту, на реалізацію якого з обласного бюджету спрямовано 42,8 млн грн, здійснюється ремонт покрівель, під’їздів, утеплення торців будівель і вуличних фасадів тощо.

Як повідомив голова Донецької ОДА Павло Кириленко, підтримка була надана Бахмуту з урахуванням того, що це перше місто, яке повномасштабно впровадило програму «Теплий дім». 2008-го міська влада розробила пілотний проект для цілого мікрорайону, в якому передбачалося змінити схему теплопостачання, збудувати шість газових міні-котелень, термомодернізувати 40 будівель. Увесь цей час місто активно реалізує програму. 2016 року міська рада на прохання ОДА сформувала перелік з 15 об’єктів зі своєї програми для модернізації їх за рахунок переміщених коштів обласного бюджету з тимчасово непідконтрольних Україні територій.

«У 2018 році термомодернізацію восьми будинків з цього переліку було завершено. На них витратили 34,7 млн грн. Цього року в роботі перебувають ще сім об’єктів. Після виконання робіт рівень енергоефективності будівель значно підвищиться, а витрати на тепло зменшаться на 20—30%: у модернізованих будинках люди вже відчули це по своїх платіжках», — зазначив Павло Кириленко.

Нині обласна влада закликає керівників міст активніше підходити до питань енергоефективності житлово-комунального господарства. Крім Бахмута, певні кроки у цьому напрямі робить Маріуполь. Але цього недостатньо. Навчатися розумному й ефективному використанню ресурсів, на думку голови облдержадміністрації, повинні у кожному населеному пункті області.

Вл. інф.