Приблизно сотня протестувальників, серед яких люди з особливими потребами, 12 серпня на три години перекрили рух на трасі Київ — Харків — Довжанський під Слов’янськом. До цього учасники акції вдалися, за їхніми словами, щоб привернути увагу до відключень їхніх будинків від електроенергії.

Упродовж трьох років мешканцям мікрорайону «Славкурорт» періодично вимикають світло. На території Слов’янського курорту були викопані майже всі підземні комунікації, а сама оздоровниця опинилася під загрозою закриття. Вкладати бюджетні гроші в розвиток курорту органи влади не мають права, оскільки до 2023-го він перебуває в оренді.

«Наша мета — достукатися до влади. Ми зверталися до Жебрівського, коли він у 2015—2018 роках очолював Донецьку ОДА, до всіх глав області, але жодного засідання або круглого столу з нашого питання не було», — розповіла Надія Паламарчук, голова ГО «Донецька обласна організація інвалідів».

«Розв’язати цю ситуацію намагаємося якомога швидше, — зазначив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін. — Робимо все в рамках правового поля й так, щоб не завдати шкоди мешканцям області. Питання передачі «Славкурорту» в державну власність потребує вирішення на рівні уряду та участі самого власника підприємства».

Фото: 6262.com.ua