На базі ТзОВ «Яловицька агротехнологія», що в селі Яловичі Млинівського району Рівненщини, втретє відбулася всеукраїнська науково-практична конференція «Картопляний бізнес в Україні».

На цей захід традиційно прибули науковці, фермери, які культивують бульбу, а також представники вітчизняних і зарубіжних компаній, які представили технології захисту картоплі від хвороб і презентували насіння кращих сортів, біопрепарати та інші родзинки картоплевиробництва.

ТзОВ «Яловицька агротехнологія» Любові та Генріха Біренсів поряд з іншими сільгоспкультурами давно культивує бульбу. Крім того, подружжя Біренсів не зациклилося у виробничій сфері, а намагається розширювати не тільки виробничо-ділові, а й науково-практичні зв’язки з побратимами по сільськогосподарській спеціалізації з усієї України та із-за її меж. Три роки тому започаткували День поля — своєрідний науково-практичний симпозіум, на якому підбивають підсумки зробленого, виробляють стратегію подальшого розвитку картоплярства. Як свідчить практика, саме в колі друзів по ремеслу народжуються цікаві та потрібні ідеї, зароджується формула успіху в картопляному бізнесі.

Цьогорічний День поля трішки зіпсував дощ, але жодним чином не «підмочив» репутацію заходу всеукраїнського масштабу. До речі, вперше ТзОВ «Яловицька агротехнологія» назвали столицею картоплярства Рівненщини. Гарно, образно, щиро і, як кажуть, в яблучко. Тим паче що подружжя Біренсів на практиці доводить: картопляний бізнес, попри конкуренцію та інші клопоти, може бути успішним та перспективним.

Млинів Рівненської області.

Фото автора.