Триває реконструкція школи № 23, де планують розмістити філію Донецького національного медичного університету, який з 2014 року є вишем-переселенцем, повідомляє прес-служба Маріупольської міської ради.

Тут облаштують практичні аудиторії для різних спеціальностей і навчатимуть приблизно 450 студентів. Загальна вартість реконструкції становить 21,2 млн грн. Із них із міського бюджету вже виділили 16,4 млн. У триповерховому корпусі відремонтують 25 класних кімнат, обладнають 10 імітаційних аудиторій.

«Тепер у студентів з’явиться можливість отримувати не тільки теоретичні, а й практичні знання», — зазначив міський голова Вадим Бойченко.

Декан медфакультету Олег Розенко підкреслив, що в університеті планують навчати приблизно 150 іноземних студентів. Також передбачається облаштувати комплексний симуляційний центр та оснастити його спеціальним обладнанням.

На базі дитячого діагностичного центру Маріупольського термедоб’єднання вже функціонують лекторії, де студенти можуть переймати досвід у практикуючих лікарів. За кошти міського бюджету придбано 19 квартир для медичного вишу-переселенця та облаштовано студентський гуртожиток.