Правопорушників затримали і доповіли у відділ прикордонної служби. Група реагування, що вирушила на допомогу нарядові з підрозділу, затримала іще 14 азійців, які перебували неподалік від місця виявлення попередніх десяти. Загалом було затримано 12 громадян Бангладеш, 8 — В’єтнаму, 3 — Шрі-Ланки та одного — Афганістану.

Під час затримання троє провідників незаконних мігрантів не виконали законних вимог прикордонного наряду та разом з окремими «туристами» намагалися чинити спротив і здійснювали провокативні дії. У такий спосіб вони спробували перешкодити прикордонникам затримати правопорушників. Аби не допустити незаконних дій, прикордонники застосували зброю, про це «Голосу України» повідомила офіцер прес-служби Чопського загону Олена Трачук.

Тривають подальші пошукові заходи. Правоохоронці перекрили під’їзні шляхи до кордону та перевіряють місцевість, оскільки не виключено, що десь поруч у лісових хащах можуть ховатися й інші «шукачі щастя». А ще хочуть натрапити на слід осіб, які переправляли азійців через державний кордон до Словаччини.