Свою продукцію на ньому представлять підприємці, ґаздині, майстри та ремісники прикарпатського містечка. Гуцульську культуру презентуватимуть аматорські колективи Делятина та сіл, що входять до складу об’єднаної територіальної громади. Організатори запрошують гостей із сусідніх населених пунктів, та й загалом усіх, хто прагне долучитися до прослави свого краю.

У рамках фестивалю відбудеться конкурс малюнків «Люблю тебе, Гуцульщино!» та фотоконкурс «Делятин очима фотографа». Гарна нагода поглянути на свій край іншими очима, відкрити його найкращі принади.

Підготовка до фесту  — у самісінькому розпалі. Залучені не тільки керівники ОТГ, а й Громадська рада. А самі мешканці — до толоки. Відбулася низка підготовчих заходів, зокрема й круглий стіл «Збереження історико-культурної спадщини шляхом відтворення кептарів та вишиванок делятинського типу». Його учасники відвідали Делятинський краєзнавчий музей.

Делятинська ОТГ — перша об’єднана громада Івано-Франківщини. Крім містечка, до неї входять села Заріччя, Чорні Ослави, Чорний Потік. Тут функціонують гімназія і шість ліцеїв, початкова та музична школи, два дитсадки, три заклади культури, бібліотека та музей, центр первинної медико-санітарної допомоги, міська лікарня планового лікування та реабілітації, амбулаторія і три ФАПи, відділення зв’язку, комунгосп і пожежна частина.

«Основні бюджетоутворювальні галузі Делятинської ОТГ — туристична, лісове господарство. Розвинуті народні промисли, переробка ягід та інших дарів лісів. Бюджет цьогоріч — понад 110 млн грн. Працюємо разом зі старостами сіл, виконкомом, депутатами над перспективами відновлення солеваріння та бальнеологічного курорту, іншими напрямами задля розвитку громад, залучаємо грантові кошти», — повідомив голова ОТГ Богдан Клим’юк.

Кожен населений пункт ОТГ має свої цікавинки. В Делятині, приміром, це краєзнавчий музей, яким керує Андрій Мисюк. У Заріччі — ліцей, два соляні джерела та рекреаційна пам’ятка — Парк слави. У Чорних Ославах — колишні солеварні, новозбудований спортивний майданчик, у Чорному Потоці — школа-новобудова. А ще — митці, народні аматори. Є що представити на фестивалі.

Вл. інф.