У ЄС вважають неприпустимими нещодавні «очевидні серії нападів на колишню главу НБУ та її майно» й вимагають невідкладного розслідування та притягнення винних до відповідальністі. Про це йдеться в офіційній заяві Представництва ЄС в Україні.

Занепокоєна ситуацією навколо «ПриватБанку» та екс-голови Нацбанку Валерії Гонтаревої й ділова спільнота, об’єднана Європейською Бізнес Асоціацією та Американською торговельною палатою в Україні.

«Такі ситуації однозначно дають і бізнесу, й інвесторам тривожний сигнал та ставлять під питання безпеку, справедливість та рівність усіх перед законом в Україні», — йдеться у заяві. Бізнес-спільнота закликала «Президента, уряд та правоохоронні органи належним чином реагувати на такі випадки, керуючись принципами справедливості, рівності та захищеності всіх громадян, незалежно від посад та політичних поглядів». Водночас посли країн-членів «Великої сімки» привітали «рішучість та висловлену волю Президента Володимира Зеленського пролити світло на цей неприйнятний акт», — йдеться у заяві дипломатів, розміщеній у Твіттері.