Також з обігу поступово виводитиметься монета номіналом 25 копійок, яка поки що залишиться платіжним засобом. Але ті монети номіналом 25 копійок, які потраплятимуть у банки, не повертатимуться назад в обіг, і поступово їх ставатиме дедалі менше.

Про це повідомив заступник Голови Національного банку України Сергій Холод, інформує прес-служба регулятора. «Із 1 жовтня 2019 року українці більше не зможуть використовувати монети 1, 2 та 5 копійок для здійснення розрахунків готівкою, — сказав він. — Але це не привід для хвилювання. Упродовж наступних трьох років усі зможуть обміняти ці монети на монети та банкноти інших номіналів у банках та в Національному банку».

Вилучені з обігу монети номіналами 1, 2 та 5 копійок будуть утилізовані Національним банком через знищення на них мотивів зображень на спеціальному обладнанні, а метал піде на переплавку. Підсумовуючи, Сергій Холод наголосив, що вилучення дрібних монет з обігу — це частина комплексного рішення з оптимізації номінального ряду банкнот та монет гривні.

Нагадаємо, днями НБУ повідомив про введення в обіг із 25 жовтня нової банкноти номіналом 1 тисяча гривень. На першому етапі випуску регулятор планує надрукувати приблизно 5 млн нових однотисячних банкнот.