За ініціативу створення Проектно-освітнього центру розвитку інновацій та інвестицій в регіоні Прикарпатського університету нагороджено доцентку кафедри фінансів, кандидатку економічних наук, докторантку ПНУ Світлану Кропельницьку. Вручення нагород переможцям конкурсу «Кращі ініціативи жінок України для демократичного розвитку місцевих громад» відбулося в Верховній Раді. С. Кропельницька отримала срібну відзнаку в номінації «Освіта».

«Радий особисто привітати Світлану Орестівну, яка щойно повернулася із конкурсу, що його проводить Європейська асамблея жінок-депутаток за підтримки Міжнародної Амбасади Жінок-підприємниць, Представництв ЄС та Ради Європи в нашій країні, Асоціації міст України, Саміту Книги, — наголосив ректор ПНУ Ігор Цепенда. — Університет вдячний цим поважним інституціям за таку високу оцінку, адже «Агенти змін» будують міцне партнерство освіти й науки, державної, місцевої влади, органів місцевого самоврядування, новостворених об’єднаних територіальних громад, бізнесу та інституцій громадянського суспільства. Це унікальна інноваційна платформа для комерціалізації наукових розробок через проектний підхід, для підготовки кадрів з управління проектами через систему дуальної освіти. Це середовище впровадження інноваційних інструментів комунікації, що дають змогу залучити до співпраці зацікавлених у розвитку своїх територій фахівців різних сфер і галузей».

А сама Світлана Кропельницька каже, що кожна перемога — результат копіткої праці у створеному середовищі та на закладеному міцному фундаменті, з підтримкою та порадами колег, друзів і просто випадкових знайомих. Освітній та науковий фундамент формувався спочатку на економічному факультеті, згодом — під науковим керівництвом на кафедрі фінансів ПНУ і продовжується у співпраці з провідними світовими освітніми та науковими закладами. У виші створені умови й середовище для реалізації проектів, керівництво дає віру в потенціал і фахову спроможність це здійснювати.

«Центр «Агенти змін ПНУ» — це насамперед свідомі громадяни, які вболівають за розвиток не тільки закладу, а й рідного краю загалом. Їхня професійна ніша — консультаційна й освітня підтримка в підготовці й реалізації проектів у різних сферах, для різних груп: від студента — до підприємця, який хоче розвинути свій малий бізнес, від звичайного жителя громади — до представника органів місцевого самоврядування, місцевої чи державної влади. Маючи відповідний рівень компетентності у проектній діяльності, агенти навчають усіх охочих. Самі переймають найуспішніші практики й залучають до співпраці, розширюючи власний експертний потенціал. Закликаємо бути агентами змін на своїй землі. Бо, як писав Віктор Гюго, «ніщо так не сприяє творенню майбутнього, як сміливі мрії. Сьогодні утопія, завтра — плоть і кров», — підсумувала Світлана Кропельницька.

Фото надано Світланою Кропельницькою.