Почесну відзнаку міського голови вручив ювіляру Сергій Моргунов (у центрі), ліворуч — заступник міського голови Галина Якубович.

Ювіляр зізнався присутнім, що має дві любові — рідне місто й поезію.

— Незважаючи на те, що перші роки нашої незалежності були дуже непрості, місто продовжувало розвиватися, — наголосив, вітаючи іменинника, міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Саме в той час було розпочато будівництво ще однієї школи — № 6. Вінниця розширила міжнародні зв’язки. Підписали угоду про співробітництво з британським Пітерборо. Дотепер підтримуємо тісні контакти з цим містом-побратимом. Тоді саме було налагоджено дружні відносини з іншими містами. Вісім скликань поспіль Миколу Федоровича обирали депутатом міськради.

— Насправді найскладнішим у той час було утримати ситуацію, — зазначив ювіляр. — Місто вирувало. Сесії відбувалися при переповненій залі, з емоціями. Крім депутатів, приходили активісти. Щодень на майдані перед будівлею міськради збиралися люди. Не можна було допустити, щоб протистояння між активістами й тодішніми комуністами перейшло межу. Треба було забезпечити роботу комунальних служб, підприємств, організацій, навчальних закладів.

Ювіляр щиро зізнався, що дотепер уважно стежить за всім тим, що відбувається в рідному місті. Тішиться з того, як воно змінюється на краще. Радіє кожному успіху громади.

— Якщо в мене щось вдалося в житті, то завдячую цим насамперед рідному місту, вінничанам, колегам, з якими дотепер підтримую стосунки, — каже Микола Костін.

Свій виступ іменинник завершив поетичними рядками, присвяченими Вінниці. Повідомив, що прочитані рядки з вірша, який увійшов до його 28-ї поетичної збірки. Книжка побачить світ нинішнього року.

Під оплески ювіляру вручили Почесну відзнаку міського голови.

Фото із сайту Вінницької міськради.