Формат заходу організатори оновили: вперше на проведення виділили два дні й одразу кілька локацій, а основний маршрут проклали через наймальовничіші куточки столиці, що, за словами організаційного директора Івана Третьякова, дає змогу назвати участь «цікавою біговою екскурсією містом».

Не знаю, чи то так вражали учасників екскурсійні локації, чи надто припали до душі медалі із зображенням столичних архітектурних пам’яток, але на фініш спортсмени прибігали щасливі. Стомлені, спраглі й дуже задоволені. А там — потужна команда підтримки від волонтерів, яких цьогоріч зібралося понад тисяча. Та найважливіше — це щирі привітання рідних: квіти, обійми, поцілунки, радісні вигуки й спалахи камер, а комусь пощастило навіть скупатися в бризках шампанського.

Рівень втоми бігунів був прямо пропорційний кольору стрічок на медалях: кілька різновидів рожевих — це дистанції від 3 до 21 кілометра, а сині — на шиях марафонців, яким вдалося здолати 42 кілометри. До речі, перемогу на основній дистанції серед чоловіків здобув Олександр Бабарика, показавши результат 02:28,57. Запекла боротьба в жіночих змаганнях, якої очікували організатори, таки відбулася: дві головні конкурентки трималися поруч протягом усього маршруту, та наприкінці переможниця Вільнюського марафону Наталія Семенович вирвалася вперед, обігнавши минулорічну чемпіонку Київського марафону Юлію Тарасову на 4 хвилини.

Також під час 10th Wizz Air Kyiv City Marathon-2019 було встановлено чотири рекорди України. А це 21 км із трійнею та напівмарафон із хлопчиком з діагнозом ДЦП, подолано марафонську дистанцію на протезі та завершено ультрамарафон на 542 км за 11 днів.

Окрім серйозних дистанцій, організатори порадували любителів спорту ще й аматорськими пропозиціями: суботнім сімейним забігом, дитячими стартами та навіть прогулянкою й пробіжкою із собаками.

Фото: Укрінформ