Саме в цю пору можна закласти зелений фундамент, який навесні тішитиме красою. Тому на Тернопільщині головний лісничий ДП «Бучацьке лісове господарство» Сергій Шевчук разом із лісничим Степаном Воробцем оглядали лісовий розсадник, шкілки, теплиці.

Лісничий демонстрував свої здобутки у вирощуванні садивного матеріалу. В Бучачі в розсаднику є сходи та 1—2-річні сіянці дуба звичайного, дуба червоного, горіха чорного, які планують висадити в місцевих лісах. Поряд із розсадником у лісництві — теплиця та затінене місце для саджанців із закритою кореневою системою. Тут вирощують сосни, модрини, різні види туй, кипарисовиків, самшиту, спіреї, гібіскуса. Є однорічні й дворічні саджанці. Їх також посадять у лісі, частина прикрашатиме парки, сквери чи подвір’я.

Степан Воробець запрошує до себе на оглядини всіх охочих, адже в Бучачі пропонують під реалізацію широкий асортимент декоративного садивного матеріалу. За його словами, в лісництві допоможуть підібрати рослини і проконсультують щодо посадки та догляду.