На своїй сторінці в Twitter він написав, що її метою є «знищення терористичного коридору, який намагалися створити уздовж кордону республіки, а також досягнення миру й стабільності в регіоні». І зазначив, що вигнання терористів усіх мастей із прикордонної зони дасть змогу тисячам сирійців, які знайшли тимчасовий притулок у Туреччині, повернутися до своїх домівок.

Перед цим у ніч на восьме жовтня командування турецької армії перекинуло до кордону із сусідньою державою додаткові частини спецпризначенців із різних військових частин, також військову бронетехніку. Вони надійшли в розпорядження підрозділів, які було вже дислоковано на турецько-сирійському кордоні.

Як повідомив телеканал CNN Turk, нова операція, що дістала кодову назву «Джерело миру», розпочалася з бомбардувань із повітря позицій формувань курдських бойовиків. За даними CNN Turk, турецька авіація і важка артилерія завдали хаотичних ударів по сирійському місту Рас-ель-Айн і селах, що поблизу нього. Обстріляно було ще одне місто Айн-Ісса, розташоване на півночі провінції Ракка.

Чимало світових видань зазначають, що дії турецької армії розходяться з гучною заявою Ердогана, що «створення зони безпеки чи коридору миру необхідне для формування безпечних умов для сирійців і сприятиме стабільності й миру в регіоні». Однак зараз під бомбардування і артилерійські обстріли потрапили не тільки ймовірні бойовики, а й мирні жителі.

Ось чому у Вашингтоні одразу відхрестилися від цієї воєнної операції Туреччини на території Сирії й наголосили, що вона може нашкодити іміджу США й Туреччини в регіоні. Свій протест також висловили ЄС і генсек ООН. Крім того, вчора було скликано екстрене засідання Ради Безпеки ООН.

Повну версію читайте тут.