Із початку жовтня поліція міста відкрила кримінальні провадження щодо восьми найманців «ДНР», повідомляє відділ комунікації Нацполіції Донецької області.

Наразі перевіряють діяльність колишніх бойовиків. Як зазначили у правоохоронному відомстві, кожен із затриманих за гроші чергував на блокпостах у Краматорську під час його окупації 2014 року. Так, місцевий мешканець повідомив, що перебував у складі псевдореспубліки «ДНР». Він незаконно здійснював контрольно-пропускний режим на той час захопленої будівлі Краматорського виконкому. Ще один мешканець міста, в якого вже була судимість за умисне вбивство, не маючи роботи, піддався пропагандистським лозунгам та у травні 2014 року пішов «на службу». Він також здійснював фільтраційні заходи на одному з блокпостів міста. Зрозумівши, що може повернутися за такі дії до тюрми, вийшов зі складу НЗФ.

Нині стосовно всіх восьми колишніх найманців розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 260 ККУ «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань». Якщо буде доведено, що за час перебування в НЗФ чоловіки не скоїли тяжких злочинів, їх буде офіційно звільнено від кримінальної відповідальності.