Програма передбачає будівництво доріг, створення нових робочих місць та розвиток туризму в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях.

«Українські Карпати — це потенційно дуже цікавий для інвестування регіон, там дуже великий рекреаційний потенціал, але є певні особливості. Оскільки це переважно гірська місцевість, то є проблеми з мостами, дорогами, поширенням зв’язку», — сказав під час учорашнього брифінгу прем’єр Олексій Гончарук, зауваживши, що ця програма — рамковий документ, який буде наповнено конкретними заходами.

Ще одним рішенням уряд спростив процедуру призначення житлових субсидій дитячим будинкам сімейного типу, військовослужбовцям, громадянам, яким понад 60 років. Зокрема, дитячі будинки сімейного типу зможуть отримати субсидію на понаднормову площу будинків, а придбаний ними автомобіль не призведе до втрати субсидії. «У нас досі діє система інтернатів, але як країна ми маємо намір поступово переходити до того, щоб дітей, яким потрібне піклування, розміщувати в сім’ях або в будинках сімейного типу, де принципово інше середовище та значно кращі умови. У цьому питанні ще багато проблем, але наразі ми спрощуємо для таких дитячих будинків процедуру отримання субсидій», — зазначив прем’єр.

Продовжуючи оптимізацію роботи центральних органів державної влади, уряд ухвалив рішення, що діяльність Державної служби з питань праці буде координуватися через міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Державна служба статистики — через міністра Кабінету Міністрів, а Державна аудиторська служба — через міністра фінансів. Міністр фінансів Оксана Маркарова, вітаючи повернення Державної аудиторської служби «додому», пообіцяла, що невдовзі її буде реформовано у невеликий, але дуже потужний орган фінансового інспектування та аудиту з акцентом на державні компанії і місцеві бюджети, але без дублювання функцій Рахункової палати та внутрішніх аудиторів головних розпорядників.

Кабмін погодив об’єднання регіональних відділень Фонду державного майна, що дасть змогу скоротити витрати на їх утримання та підвищити ефективність процесу приватизації через кращу координацію відділень. «Уряд має намір і далі робити все від нього залежне, щоб платники податків витрачали на забезпечення державних функцій мінімальну кількість коштів та щоб вони приносили максимальну користь», — підкреслив. О Гончарук.

Уже традиційно під час засідання уряду ухвалено низку кадрових рішень. Зокрема, Наталію Новак призначено в.о. голови Національного агентства з питань запобігання корупції, що стало можливо після набрання 18 жовтня чинності законом про перезавантаження НАЗК. За цим законом уряд має впродовж п’яти днів призначити особу, яка виконуватиме обов’язки глави агентства, та протягом двох місяців провести конкурс на зайняття посади голови. «Конкурс буде оголошено так швидко, як це можливо, виходячи з бюрократичної процедури. Думаю, що це відбудеться ще цього тижня», — запевнив глава уряду.

Наталія Новак у свою чергу зауважила, що новий склад НАЗК намагатиметься працювати набагато ефективніше, ніж це було досі. «Наше завдання — вивчити якомога більше декларацій, зробивши акцент на тих посадовцях, де є найбільші корупційні ризики, що дасть можливість якнайшвидше очистити владу», — сказала під час брифінгу Н. Новак, зазначивши, що в цьому плані НАЗК працюватиме спільно з іншими антикорупційними органами. «Зараз ми отримали доступ до реєстрів, ухвалено закон про викривачів корупції, тож ми повинні продемонструвати ефективну роботу, щоб розмови про боротьбу з корупцією перейшли у практичну площину», — сказала вона та додала, що після отримання НАЗК доступу до реєстрів агентство працюватиме над створенням системи, яка дасть змогу здійснювати автоматичну перевірку декларацій.

Іншими рішеннями уряд поклав тимчасове виконання обов’язків голови Держагентства інфраструктурних проектів на Олега Потапова, звільнив Дмитра Петренка з посади голови Державної служби морського та річкового транспорту та погодив призначення на посаду голови Київської ОДА Олексія Чернишова, Кіровоградської ОДА —  Андрія Балоня, Луганської ОДА — Сергія Гайдая, Харківської ОДА — Олексія Кучера та Чернігівської ОДА — Андрія Прокопенка.