З цієї нагоди на Луганщину прибув Президент України Володимир Зеленський разом із послами Німеччини та Франції — країн-учасниць «нормандського формату», а також спецпредставником голови ОБСЄ у складі Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на сході України Мартіном Сайдіком.

«Відбудова переправи — одна з гуманітарних місій української влади та наших близьких партнерів», — наголосив глава держави.

Відкрити міст планували до 27 листопада. Роботи тривали майже три місяці практично без вихідних. Тож переправу здали раніше. Проліт пішохідний, але витримує значні навантаження. Тобто за потреби ним зможе проїхати машина швидкої допомоги або інший негабаритний комунальний транспорт.

Володимир Зеленський зазначив, що з обох боків лінії розмежування живуть громадяни України, отже, треба створювати умови для їх комфортного пересування територією, підконтрольною українській владі. Тому він доручив очільнику Луганщини впродовж весни 2020 року відремонтувати дорогу від Сєвєродонецька до Станиці Луганської.

За словами Мартіна Сайдіка, за чотири роки на КПВВ розгорнуто всю необхідну інфраструктуру. «Вважаю, що міст має стати символом єдності України», — наголосив він.

Також Президент України Володимир Зеленський та голова облдержадміністрації Сергій Гайдай зустрілися з внутрішньо переміщеними особами, які втратили житло та майно через бойові дії, а нині проживають у місті Золоте Попаснянського району. Вони звернулися до глави держави та очільника області по допомогу в отриманні нового житла. «Ми вже знайшли необхідні площі, але там ще потрібно зробити якісний ремонт. Уже невдовзі ці приміщення можна буде оглянути», — поінформував Сергій Гайдай.

Розмова відбулася у Станично-Луганській загальноосвітній школі І—ІІІ ступенів № 1, після чого Володимир Зеленський оглянув навчальні класи закладу, а капітанам футбольних команд, які змагалися у спортивній залі, вручив сітки з м’ячами. Юні спортсмени у відповідь подарували Президенту український прапор.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.