Тернопільські автомайданівці (більше десятка машин) під керівництвом штабу національного спротиву 15 січня організували автопробіг під будинки, де мешкають члени Партії регіонів. Під багатоповерхівками у мегафон кричали «Ганьба!», закликали вийти з провладної партії, каятись і ставати на коліна, у під’їздах і на дверях квартир наклеїли листівки «Тут живе регіонал». Оскільки більшість тих, кому адресувалась акція, були на роботі, то до автомайданівців ніхто не виходив. Щоправда, вдома застали голову фракції Партії регіонів в обласній раді Павла Федика, який заявив, що з партії виходити не збирається, тим більше ставати на коліна. Деякі місцеві ЗМІ повідомляють, що почали цькувати навіть дітей з містечка Скалата, які вишили портрет Віктора Януковича і попросили голову облдержадміністрації Валентина Хоптяна передати його Президентові на знак вдячності за реконструкцію багатьох об’єктів у Скалаті.

Тим часом, після повідомлень у місцевих засобах масової інформації про «липові» автобуси, які нібито відправляли на київський майдан місцеві організатори, керівник штабу національного спротиву в Тернополі Володимир Стаюра разом з іншими активістами 20 грудня скликав прес-конференцію і розповів, скільки зібрано коштів і як вони витрачалися. Звітувати обіцяли регулярно, проте минув майже місяць, але ніхто більше інформації про кошти Євромайдану і їх витрачання не оприлюднював.

Днями молодіжне об’єднання «Правий центр» розповсюдило в інтернет-виданнях інформацію про те, що має намір установити на Театральному майдані, де відбуваються зібрання опозиційних сил та їхніх прихильників, дошку з прізвищами та адресами організаторів акцій, які, на їхню думку, причетні до розкрадання коштів. Обіцяють оприлюднити фотокопії відомостей про нібито відправлені до Києва автобуси з людьми, які нікуди не виїжджали. За підрахунками об’єднання, сума зібраних коштів — понад два мільйони гривень.

 

Тернопільська область.