Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду апеляційну скаргу прокуратури залишила без задоволення, а вимоги захисту міського голови Львова Андрія Садового задовольнила частково.

Рішення щодо грошової застави на суму понад мільйон гривень суд скасував. До Андрія Садового застосують лише особисте зобов’язання. Міський голова вважає, що суд прийняв об’єктивне рішення, яке відповідає здоровому глузду. Крім того, він оскаржуватиме в суді звинувачення САП, через дії якої бюджет Львова втратив 300 млн грн. Кілька років через конфлікт земельна ділянка для індустріального парку не використовується.

Прокуратура знову просила збільшити заставу до 50 млн грн, але суд відмовив.

Судове засідання тривало понад 9 годин. Рішення колегії суддів було зачитане о пів на першу ночі 5 грудня і зустрінуте оплесками.

«Я зацікавлений, щоб ця справа була максимально публічною, щоб інвестори більше не мали таких проблем. Ми будемо ставити питання про відповідальність тих людей у прокуратурі, які не дали створити 3 тис. робочих місць — а це зарплата для людей», — прокоментував Андрій Садовий.

Політичні експерти у Львові вважають, що після цих судових рішень шанси міського голови на перемогу в наступних виборах значно зросли. Виборці люблять тих, кого переслідують.

Львів.