Місто, як ніколи, ремонтує свої вулиці — цього року оновлено дорожнє покриття шести доріг. Це — 50 тисяч квадратних метрів. А на 18 вулицях зроблено середній поточний ремонт. При цьому скрізь з’являються ще й велодоріжки — за рік їх облаштовано понад 30 км. Щоправда, городяни ще не звикли ними користуватися, та й поступатися дорогою веломандрівникам водії поки що не поспішають. Проте за певний час звикнуть.

— Якщо ще у 2015-му у нашому місті не було жодної дороги, котра не потребувала б ремонту, то станом на 2019-й відновлено 23% покриття, — заявив у своєму звіті перед громадою у Палаці культури імені В. Радченка міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

Місто відзначається ще й тим, що вкладається плитка для людей із порушенням зору — вона має бугристий характер та інший звук при постукуванні паличкою. Багато бордюрів понижені для пересування інвалідів-візочників.

Найбільш масштабною була реконструкція вулиці Героїв Чорнобиля — тут замінили старі, зношені труби водогону та каналізації, оновили зливову систему, встановили світлофори, опори для тролейбусних ліній. Але остаточно роботи завершаться наступного року, коли буде укладено верхній шар ґрунту після усадки нижнього. Капітальні роботи проведено і на вулиці Любомира Боднарука — розширено проїжджу частину, укріплено берег Стрижня та облаштовано сучасні тротуари. Стало більше і транспортних розв’язок.

Тривалі дискусії з істориками та активістами щодо вигляду центральної Красної площі врешті-решт привели до компромісного рішення — частину старого клінкеру було збережено в її центрі, а по колу, де рухається транспорт, було викладено нову плитку. Також замінено труби та прокладено сучасні електрокабелі.

Тож Чернігів стає одним із найпривабливіших міст України не тільки щодо історичної спадщини, а й стану доріг.

Фото прес-служби Чернігівської міськради.