Іініціатор створення музейної кімнати Любов Дозор, ветерани Афганістану Анатолій Безтака, Микола Лотицький, Володимир Поляков і директор ліцею Сергій Сторчаус з юними ліцеїстами біля панно «Герої не вмирають».

Кімнату бойової слави ветеранів-афганців та учасників АТО/ООС відкрили в обласному центрі у комунальному закладі «Навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа-інтернат І—ІІІ ступенів, ліцей «Сокіл».

Експозиції музею присвячені далекій і нині багатьом незрозумілій афганській війні, на якій загинули тисячі воїнів з України, відряджених туди в часи Радянського Союзу виконувати так званий інтернаціональний обов’язок. А також — війні на сході України і загиблим на ній бійцям, учасникам АТО/ООС — випускникам школи-інтернату. Доповнені вони реальною воєнною атрибутикою, макетами зброї, військовою формою.

Ініціатор і організатор створення кімнати — колишній голова Кропивницької міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Любов Дозор. Її підтримали бойові побратими. Ветерани допомагали особисто, і коштами, і матеріалами. Активно сприяв створенню музею, а також виділив для нього приміщення директор ліцею Сергій Сторчаус.

Першими відвідувачами музейної кімнати звичайно ж стали ліцеїсти. І саме для них ветеран Афганістану Любов Дозор провела першу екскурсію. Наразі надходять заявки на проведення екскурсій від інших навчальних закладів міста. А в ліцеї уже готують своїх юних екскурсоводів.

Фото автора.