Заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк (ліворуч) і спеціальна представниця Генерального секретаря НАТО з питань жінок, миру та безпеки Клер Хатчінсон.

Олена Кондратюк подякувала пані Хатчінсон за участь у третьому Українському жіночому конгресі та відзначила вагому роль українських жінок у зміцненні обороноздатності України, захисті суверенітету й територіальної цілісності нашої держави. Вона висловила зацікавленість України в імплементації досвіду країн НАТО в питаннях безпеки та оборони, а також стандартів забезпечення гендерної рівності.

«Для України, яка вже п’ятий рік воює та прагне сповідувати стандарти НАТО, дуже важливо отримати від вас найясніші рекомендації», — наголосила Олена Кондратюк.

Водночас Клер Хатчінсон відзначила значний поступ нашої країни в сфері забезпечен-ня гендерної рівності. «Мені надзвичайно приємно бути тут і бачити прогрес, який зробила Україна. За останні роки ви справді зробили дуже багато. Зі свого боку НАТО буде продовжувати допомагати в просуванні питання жінок у секторі безпеки та гендерної рівності», — підкреслила вона.

За словами спецпредставниці Генсека НАТО, Україна вже випереджає багато інших країн за кількістю жінок у цивільних та військових професіях. Тому нині важливо зосередитися не на кількості, а на якості імплементації гендерної складової в конкретних реформах та державних політиках.

Заступник глави парламенту нагадала, що Верховна Рада проголосувала за проведення в Києві навесні 2020 року сесії Парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору. «Ми вже починаємо готуватися до цього заходу та хотіли б запропонувати провести спеціальну конференцію: «Жінки, мир та безпека» в межах Асамблеї НАТО в Києві», — за-уважила Олена Кондратюк. Пані Хатчінсон підтримала таку ідею.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото прес-служби апарату Верховної Ради України.