Під стінами Верховної Ради, у Маріїнському парку триває мітинг прихильників Партії регіонів. Кілька тисяч активістів тримають у руках національні прапори та із символікою Партії регіонів. З трибуни лунає музика, час від часу виступають народні депутати та мітингувальники. Лейтмотив виступів — підтримка дій Президента та вимога до опозиції не заважати ухваленню проекту державного бюджету на 2014 рік. Адже прийняття головного фінансового документа — це запорука стабільності та процвітання держави, переконані учасники зібрання.

Неприйняття кошторису загрожує зривом бюджетного процесу в областях, наголосив народний депутат від фракції Партії регіонів Олександр Стоян. «За нашими підрахунками, в парламенті є достатня кількість голосів депутатів для того, щоб ухвалити держбюджет. За це налаштовані голосувати наша фракція, комуністи та частина мажоритарників», — заявив він.

Водночас його колега по фракції Олег Царьов наголосив, що від прийняття державного бюджету залежить зростання соціальних стандартів, зокрема, зарплат і пенсій. «Бюджет — це завжди компроміс між бажаним і можливим. Прийняття бюджету ніколи не буває простим. Ми розуміємо, що несемо відповідальність перед людьми. Після ухвалення кошторису очікуємо збільшення соціальних стандартів: не таке велике, як хотілося б, але воно передбачається», — сказав обранець.

Акцентував він і на низці проблем, які вже виникли через відсутність головного фінансового документа. Так, за його словами, «нині заморожено виплати 1/12 видатків минулого року». Він також закинув опозиції небажання ухвалювати документ: «Для тих, хто отримує високу депутатську заробітну плату, їздить на дорогих автомобілях, не важливо, на скільки будуть підняті зарплати або пенсії. Але для тих людей, які живуть від пенсії до пенсії, від зарплати до зарплати, підвищення на 50 або 100 гривень є дуже суттєвим».

Насамкінець парламентарій зазначив, що громадяни очікують цього зростання, тож депутати не мають права обманути їхні надії. «Якщо ми не приймемо бюджет, зростання соціальних стандартів не відбудеться. Тому Партія регіонів зробить усе, щоб держбюджет-2014 було прийнято», — сказав О. Царьов.

Вл. інф.

Київ. Маріїнський парк. Акція прихильників Партії регіонів на підтримку чинної влади.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.