Обговоренню критичної ситуації у недержавному товаристві з додатковою відповідальністю «Орендне підприємство «Шахта ім. Святої Матрони» була присвячена робоча зустріч голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка з представниками профспілки працівників вугільної промисловості, профспілки міста Торецьк та керівництвом місцевої військово-цивільної адміністрації (на знімку).

«На жаль, на пропозицію взяти участь у зустрічі керівництво шахти не відгукнулося, — поінформували у прес-службі ОДА. — Під час зустрічі були розглянуті питання ліквідації заборгованості із заробітної плати, забезпечення електропостачання шахти в обсягах, достатніх для роботи водовідливів і вентиляції, перспективи подальшої роботи підприємства».

Нині тут працюють понад 450 осіб. Упродовж листопада-грудня 2019 року вугілля не видобували, а більшість робітників орендного підприємства перебувала у відпустках за власний рахунок. На сьогодні заборгованість із зарплати на шахті сягає майже 22 млн грн.

На зустрічі наголошувалося, що погашення заборгованості цілком залежить від позиції керівництва Асоціації «Група Механік», яка на правах оренди володіє підприємством. За наявною інформацією, нині вживаються заходи щодо пошуку джерел погашення заборгованості до кінця поточного місяця.

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко висловив сподівання, що власники компанії виконають надану шахтарям обіцянку щодо виплат.

Фото прес-служби Донецької ОДА.