У Байковецькій сільській раді, що в Тернопільському районі, відбулася нарада з працівниками медичних установ громади (амбулаторій, фельдшерсько-акушерських пунктів, фельдшерських пунктів). Необхідність проведення такої наради виникла тому, що Байковецька ОТГ розширює свої географічні межі, повідомляють на сайті громади.

Наприкінці минулого року до неї приєдналися три села: Ангелівка, Романівка і Ступки. Але процес приєднання триває. Зокрема, про бажання бути в Байковецькій сільській раді заявили ще в п’яти селах сусіднього Збаразького району.

У зв’язку з цим гостро постає питання, якою має бути організаційна структура охорони здоров’я в громаді. Звертаючись до медиків, сільський голова Анатолій Кулик зазначив: які б зміни не відбувалися, як би не проходив процес реформування медичної галузі в Україні та в громаді зокрема, головним має залишатися надання людям якісних медичних послуг. «Це аксіома, — заявив він. — Усе інше можемо обговорювати, змінювати, реформувати».

Учасників наради запевнили, що умови й стимулювання праці не погіршуватимуться, а навпаки — поліпшуватимуться. Утім, багато залежатиме й від ініціативності медичних працівників.