Їх офіційно вручила заступник представника УВКБ ООН у справах біженців в Україні Ноєль Калхун (на знімку ліворуч). Кожен такий кейс містить принтер, ноутбук, мобільний Інтернет, сканер, веб-камеру тощо. Одне слово, це такий своєрідний «домашній ЦНАП», що має необхідне ліцензійне програмне забезпечення. Інтернет надано безплатно на три місяці.

Мобільні кейси отримали представники управлінь соцзахисту населення Біловодського, Старобільського, Новоайдарського, Міловського, Марківського районів та міст Лисичанськ і Сєвєродонецьк. Усі вони зазначили, що завдяки цим технічним приладам соціальне обслуговування населення, яке проживає у віддалених місцях, буде оперативнішим. «Я розумію, як важко людям, котрі проживають у віддалених куточках області або на лінії зіткнення, добиратися до управління соціального захисту та по кілька годин стояти в чергах. Насамперед пенсіонерам, особам з інвалідністю, громадянам, які перетинають КПВВ. Упевнена, що ці кейси допоможуть надати їм своєчасну та якісну допомогу», — наголосила пані Ноєль Калхун.

Звичайно, такої кількості кейсів для області замало, але голова Луганської ОДА Сергій Гайдай очікує на подальшу співпрацю з УВКБ ООН задля розширення соціальної допомоги для внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих верст населення. Він подякував міжнародним партнерам за постійну підтримку і висловив побажання надалі «не просто отримувати допомогу, а насамперед плідно співпрацювати з УВКБ ООН у справах біженців».

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.