Жителі прикордонного Закарпаття, через яке щодня проїздить багато одиниць вантажного й легкового транспорту, а також туристичних автобусів, хвилюються за своє здоров’я, і це цілком природно, — чи випадково не потрапить сюди небезпечний коронавірус. Адже в деяких європейських країнах цю недугу вже зафіксовано.

Медики запевняють, що турбуватися немає підстав, бо в області нині достатньо необхідних засобів і медикаментів для прийому за потреби пацієнтів, уражених новим китайським вірусом.

— Лікарі готові надавати допомогу. Медзаклад для цього пристосований, — каже директор комунального неприбуткового підприємства «Обласна клінічна інфекційна лікарня» Закарпатської облради, кандидат медичних наук Михайло Поляк. — У нас є мельцерівські бокси, у яких є змога ізолювати пацієнтів з особливо небезпечною інфекцією — зокрема з коронавірусом. Маємо респіратори, дезрозчини, захисні костюми у достатній кількості...

У лікарні функціонує і відділення інтенсивної терапії для надання невідкладної допомоги важким хворим. Слід додати, що в області на виконання наказу МОЗ від 24 січня № 185 про заходи щодо недопущення занесення і поширення захворювань, спричинених наявним коронавірусом, виявленим у м. Ухань КНР, зроблено також відповідні кроки.

Облдепартаментом охорони здоров’я і державною установою «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» доведено інформацію до всіх медзакладів міст і районів регіону та чітко розписано, хто і чим повинен займатися.

На виконання доручення Президента України діяльність оперативного штабу щодо недопущення поширення нового коронавірусу на території країни, що діє при МОЗ, перенесено на рівень Кабміну. Керування штабом взяв на себе Прем’єр-міністр. Також усі відповідні державні органи активізували роботу зі спостереження та готовності до виникнення НС. Нині в країні не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку нової коронавірусної інфекції, повідомляє Урядовий портал.

Фото автора.