Першу скрипку під час культурних подій грає завідувачка клубу Марина Степанець (на знімку).

Родом вона із села Пиріжки. Там закінчила школу, потім — лісотехнікум та агроуніверситет у Житомирі. За фахом — бухгалтер. Тривалий час за цим фахом і працювала. Однак останніх 11 років присвятила культурі. У цю сферу, без якої нині не уявляє свого життя, «засватала» колишній сільський голова Клавдія Савченко. «Іди, — каже, — Марино, спробуй, якщо це твоє, то й будеш працювати, а я чим зможу допомагатиму»...

Отак і почалися трудові будні в галузі культури. Постійно перебуває в русі: репетиції в клубі та народному хорі працівників культури в Малині, часті поїздки, виступи, концерти. А люди дякують, хвалять, їм подобається.

За ці роки вдалося відновити роботу жіночого фольклорно-етнографічного ансамблю «Лумляночка», що тішить своїм задушевним співом не лише односельців, а й прихильників українського мистецтва в Києві, Житомирі, Новограді-Волинському. Свого часу цим колективом керували Микола Омельчак, а нині — викладач класу бандури школи мистецтв Тетяна Сябер.

Також у клубі діє дитячий художній колектив, що є постійним учасником усіх свят і заходів у селі. Успішно працює гурток «Умілі ручки».

На добре слово заслуговують усі земляки, котрі беруть участь у роботі творчих колективів. Плече допомоги підставляє малинівський сільський голова Наталія Парфіненко, директор районного Будинку культури Валентина Ровнер, заступник начальника управління гуманітарної сфери райдержадміністрації Людмила Фещенко. Осторонь організації заходів не залишаються і керівник ПОСП «Малинівське» Сергій Кучинський, і депутати районної та сільської рад Олександр Кибукевич і Андрій Парфіненко, і волонтери з ГО «Чесна та свята країна».
 

Житомирська область.

Фото автора.