Він триватиме до 1 березня. А наприкінці січня оргкомітет міжнародного кінофоруму оголосив повну програму основного конкурсу: за нагороди — «Золотих і Срібних ведмедів» — змагатимуться 18 стрічок із 18 країн.
Утім, кінофестиваль відзначатиме не лише найкращі фільми та їх авторів, а і власний ювілей: 70-річчя з дня проведення першого конкурсу.

Основна програма форуму складається з кількох розділів. Один з них — Berlinale Talents — вміщує майже 100 різноманітних заходів, 33 з яких будуть публічними. 

У списку гостей-знаменитостей — актриси  кіно, театру і телебачення, лауреатки премії «Оскар» Кейт Бланшетт і Хелен Міррен. А також ісландська композиторка Гільдур Гуднадоттір, котра нині мешкає у Берліні. Вона написала саундтреки до фільмів «Чорнобиль» та «Джокер». Саме за останній композиторка отримала «Оскар» у номінації «За кращу музику до фільму». Загалом знаменитостей багато, і всіх їх з нетерпінням на червоній доріжці чекають шанувальники.

Як завжди, одразу після старту Берлінале-2020 тут відкриється Європейський кіноринок — European Film Market (EFM), котрий триватиме з 21 по 25 лютого і реалізовуватиме програму EFM Horizon. Її учасники братимуть участь у дискусіях про сталий розвиток, добробут, різноманіття, штучний розум. У рамках платформи EFM буде представлено перспективні розробки в соціальній, технологічній, економічній і творчій сферах. Це дасть змогу фанатам зазирнути в майбутнє індустрії кіно та розваг.

А в рамках спеціальних показів Берлінале-2020 демонструватиметься фільм Олега Сенцова та Ахтема Сеїтаблаєва «Номери». Поки Сенцов відбував покарання на Ямалі, кримський режисер Сеїтаблаєв розпочав роботу над антиутопією про тоталітарне суспільство.

В основну конкурсну програму увійшла також картина «ДАУ» (DAU), створена у копродукції Німеччини, України, Великої Британії та Росії.

Берлін.