Таке рішення, аби запобігти поширенню коронавірусу, напередодні ухвалив виконком міської ради. Влада бере на себе організацію доїзду на роботу працівників критичної інфраструктури і медиків. Керівники підприємств, які продовжують працювати, повинні самостійно забезпечити транспортом своїх працівників і безпечні умови праці, засоби особистого захисту, контролю за самопочуттям і постійну дезінфекцію приміщень! У місцях загального користування та житлових під’їздах буде розпочато щоденну дезінфекцію. Керівників служб таксі попередили про недопущення спекуляцій з тарифами та вартістю проїзду. Ті зі свого боку пообіцяли, що автомобілі оброблятимуть, а водії матимуть засоби дезінфекції та маски.

Так має бути в ідеалі. Насправді ж мешканці багатоквартирних будинків скаржаться, що не лише не бачать дезінфекції, а й не пам’ятають, коли в іхніх під’їздах проводили вологе прибирання. Придбати захисну маску в Луцьку теж неможливо. Немає й марлі, аби пошити її самостійно.

Щодо транспорту, то 18 березня тролейбуси і маршрутки ходили містом напівпорожні. Далися взнаки карантин у навчальних закладах, припинення роботи торговельних і розважальних закладів, переважно утримуються від поїздок і люди старшого віку. Тож за належної роботи місцевої влади щодо забезпечення санітарної обробки громадського транспорту, як це роблять у сусідній Польщі, він міг би функціонувати. Принаймні так вважають користувачі соціальних мереж, переважна більшість яких негативно оцінюють роботу місцевих органів влади в умовах загрози поширення коронавірусу. Адже, зазначають вони, заразитися цією небезпечною хворобою в таксі значно легше, ніж у просторому салоні тролейбуса. Та й чи мають таксисти ті самі маски і дезрозчини?!