Уся планета бореться із пандемією COVID-19: країни закривають кордони та повітряне сполучення, дотримуються суворого карантину. Закриті всі навчальні заклади, кафе і ресторації, торговельно-розважальні центри, істотно обмежено рух транспорту, людей переводять на дистанційну роботу. Але студентська молодь швидко адаптується до вимушених поправок, що вносяться у наше звичне життя. Винахідливість дає змогу використати час карантину як шанс для заробітку. Як сьогодні поєднують дистанційне навчання та роботу українські студенти?

Не секрет, що Інтернет та соціальні мережі нині — наші вірні помічники та товариші. Саме завдяки цим інструментам велика кількість студентів має змогу працювати в таких нелегких умовах.

Ринок праці, як ніколи, зацікавлений сьогодні в перелічених нижче позиціях.

Репетитори. Оскільки всі малюки та школярі перебувають удома, то це неймовірна нагода стати для одного з них домашнім учителем. Як завжди, найактуальнішими є репетитори з іноземних мов та предметів, з яких складатимуть ЗНО.

Оператори call-центрів. Чудова робота з можливістю працювати віддалено та мати свій індивідуальний графік. Особливо актуальними є оператори служб таксі та онлайн-доставок.

SMM-менеджери. Нагода для креативних і творчих особистостей, які готові розкрутити будь-який товар, бренд чи послуги в Інтернеті. Якщо ви готові бути в мережі 24/7 — ця робота стовідсотково ваша.

Кур’єри. Доставка їжі та медикаментів — нині це затребувана робота для відчайдушних. Є вакансії піших кур’єрів, найбільше потребують тих, хто має власний транспорт. Зрозуміло, в умовах самоізоляції люди намагаються якнайменше виходити з домівок, а все необхідне замовляти он-лайн.

Та не грошима єдиними!.. Багато студентів віддають нині свій час і зусилля волонтерству, допомагаючи самотнім літнім людям, які перебувають у найбільшій зоні ризику зараження вірусом.

Отже карантин — не вирок, тож зберігаємо спокій та дбаємо про себе і своє оточення!

Бахмут Донецької області.