Немає таких завдань, перед якими спасували б звитяжні київські комунальники.

Розрекламувалися і пофотографувались

У зв’язку з поширенням коронавірусу в Києві дезінфікуватимуть житлові будинки, повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації: «... в установленому порядку забезпечити виділення цільових коштів розміром (страшно сказати!) — 23 млн грн на проведення заходів з проведення дезінфекції житлових багатоквартирних будинків», — йдеться в протоколі № 16 Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА, опублікованому на офіційному сайті КМДА.

Що тут скажеш. Не встигла з’явитися інформація міської влади, як її відразу перепостили керуючі компанії з обслуговування житлового фонду більшості районів столиці. Деякі навіть створили власні повідомлення, прикрасивши красномовними світлинами, де славні київські комунальники, керовані не менш звитяжними представниками міської влади, долають коронавірус у самому зародку. Не дають йому поширитися. Обприскують прокляту заразу. Самі у захисних костюмах, респіраторах та з розпилювачами... а часом і незахищеними руками, нехтуючи правилами безпеки, відтирають ганчірками двері, поручні, не шкодуючи ні власного здоров’я, ні себе, ні життя свого.

Подвиг, достойний увічнення якщо не у камені, то принаймні на сторінках центральних газет, що ми й робимо! І все було б добре і достойно, якби не одне але. Кажуть кияни, що все те — у більшості своїй — обман, блеф, показуха і профанація...

Не все ж нам жахатися тих страхів про коронавірус. Боятися загрози життю та здоров’ю. Давайте відволічемося від сумних думок, розважимося та зіграємо у гру. Вірю не вірю називається... Пам’ятаєте? Головне в ній уміння блефувати і вгадувати блеф своїх суперників. Згодні? То що ж, почнімо!

Те, що Київрада виділила гроші на дезінфекцію — чистісінька правда. А от те, що всі вони використані за призначенням — то надзвичайно велике, даруйте, перебільшення, що межує з гіперболою. І якщо у літературі воно має право на існування, то у реальному житті та за сьогоднішніх карантинних обставин ті, хто вводить киян у оману, щонайменше мусили б отримати кримінальним кодексом... по шиї.

І ще одна істина, з якою навряд чи є сенс сперечатися. І кияни її висловлюють у соціальних мережах. У країні є МНС, така- сяка — нині реорганізована — санепідемслужба-фенікс, що утримуються за наші податки. Чи ж не вони повинні проводити дезінфекцію? А все інше, даруйте, окозамилювання!

Правда те, що немає графіків дезінфекції по районах, по вулицях, по будинках. Скажете, є? То покажіть, поінформуйте, озвучте. Хто відповідальні особи, де їхні телефони, хто здійснює контроль за ними в місті. Отже, блеф?

Люди пишуть: «А можна побачити графік по Щербаківського Данила!?

Хочеться знати, коли ж у нас буде... прибирання, за яке платимо щомісяця!».

Наталія Ткаченко: «...за якими адресами проводиться дезінфекція? У нашому будинку навіть не миють і не замітають роками...».

Natalia Kusik: «Брехня !!!! Туполєва 16-у! Ви не прибираєте в під’їздах, а про дезінфекцію ми навіть не мріємо!».

Natalia Shukshyna: «Чекаємо на Щербаківського 53-А. Навіть сфотографуємо».

Sergiy Suprun: «Туполєва 16-а. Не було. Чекаємо в рукавичках і з ганчірками».

Агеєв Євген: «...Звичайна фотосесія, для начальства».

Анастасія Сизоненко: «Чекаємо з нетерпінням. Академіка Туполева, 24»

Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району розміщує світлини людей, схоже, двірників і розповідає, що і там у житлових будинках Печерського району триває дезінфекція місць загального користування. Буцімто для запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції, працівниками комунальних служб району щоденно проводяться роботи з дезінфекції в житлових будинках та громадських місцях, спеціальними дезінфікуючими розчинами обробляються перила, сходові клітини, ліфтові кабіни, ручки, вхідні двері у будинках, зупинки громадського транспорту та підземні переходи.

А люди брешуть-брешуть-брешуть! Це якась змова проти комунальників!

Zoya Ua: «Телефони гарячої лінії зайняті цілодобово, жодних шансів. Вже 3 дні бульвар Лесі Українки, 36-б — кинули напризволяще. Нікого немає з обслуговуючих, мешканці давно самі прибирають, але якщо це все ж таки карантин, то мусить бути проведена професійна дезінфекція!».

Ludmila: «вул. Богомольця, 8-А... з січня 2020 року, не тільки не було здійснено жодного прибирання в будинку, акти прибирання вчергове безкарно підроблені. Не здійснюється дезінфекція місць загального користування в під’їздах та дитячого майданчика. Це в умовах карантинних заходів! До слова, поки чинуші поширюють брехню — деякі мешканці, без перебільшення, ризикуючи власними життями — вимушені самостійно прибирати».

Закінчити хочеться словами з веб платформи КМДА про те, що Київ посилює контроль за суворим дотриманням обмежувальних заходів. Далі наводяться рекомендації, а насамкінець перший заступник голови КМДА Микола Поворозник повідомляє, мовляв, дотримання усіх цих заходів дозволить запобігти поширенню інфекції та уникнути пікового навантаження на медичні заклади столиці. І це, мабуть, чистісінька правда.

Пригадалися кадри: поліцейські з бійкою, виламуванням рук та застосуванням кайданок звільняють тролейбус від11-го та 12-го пасажирів. Може, вони б у такий самий спосіб примусили деяких комунальників, замість фотографуватися, краще виконувати свої прямі обов’язки! І не лише з дезактивації. Було б більше користі.

Телефонна історія

Телефонувати — марно витрачати час та нерви. Крім вибору мови та прослуховування музики, телефони комунальників більше ні для чого непридатні!

Гроші на вітер

Навіщо дезінфікувати бювети, які не працюють уже кілька років?

Ну її, ту дезінфекцію

Якщо розділити 23 мільйони на 10 (кількість столичних районів), отримаємо по 2,3 мільйона. Вистачить якраз на 10 мерседесів і на діжку води, щоб побриськати де-не-де про людське око.  Холера їх не вхопить!

Фото з соціальних мереж.