Пані повернулася від доньки з Франції.

Напередодні у неї виявили коронавірус, а госпіталізували лише кілька днів тому. Також лікарі діагностували коронавірус у громадянина Італії, нині вони намагаються допомогти йому в інфекційному відділенні Глибоцької районної лікарні. Крім того, у Чернівецькій області на обсервації перебуває громадянин Португалії. Загалом у регіоні на цей момент виявили 107 випадків зараження коронавірусом.

За словами голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука, кількість людей, які захворіли на COVID-19, за 10 днів зросла на 700%. Тому він висловив обурення з приводу легковажності деяких жителів Буковини, які не вбачають нічого страшного у поширенні коронавірусної хвороби в регіоні.

«За десять минулих днів до сьогодні кількість хворих, які заразились коронавірусом, у нас зросла на 700%. Можливо, ця цифра трохи зупинить і примусить вас задуматись над всією серйозністю цієї ситуації», — заявив Сергій Осачук.

Лікар-інфекціоніст Ольга Кобевко, тим часом, стверджує, що хворих на коронавірус навіть дорогими антибіотиками забезпечує держава. «Я лікую пацієнтів і в обласній лікарні, і в міській лікарні № 1, тому впевнено можу сказати: ліками всі забезпечені. Нині є хворі, яким вводять дорогі антибіотики — ними теж забезпечила держава. Іноді є індивідуальна потреба у препаратах, які не включені до держзакупівель. Їх доводиться людям купувати самостійно. Але це рідкісні випадки», — запевнила лікарка.