На знімку: мисткиня Марина Саркісян під час відкриття виставки.

Виставка проходила в рамках проекту Art camp або Творчий розвиток особистості. У своїх роботах художниця поєднує петриківський розпис та мотиви Хачкари, яку називають символом Вірменії.

Марина – членкиня Національної спілки майстрів декоративно-прикладного мистецтва України та Спілки дизайнерів України, "Жінка Року 2017" у номінації "Жінка митець". Магістр з дизайну інтер'єру, майстер петриківського розпису. Працює в різних жанрах, але перевагу віддає декоративному петриківському розпису. Є учасницею багатьох міських і міжнародних виставок та арт-проектів. Має численні нагороди та дипломи за свою творчість.

Художниця – учасниця "Фестивалю писанок", де отримала диплом "Найкраща писанка в стилі петриківського розпису". Її картини передають багатий духовний світ жінки-митця, місія якої – нести красу, гармонію та любов у світ. Як зазначає Марина Саркісян, вона намагається "пустити зернятка вірменського і українського декоративного мистецтва в серця і душі мільйонів людей, щоб кожен відчув і почув душу і серце двох народів – України і Вірменії".

Марина Саркісян малює на різноманітних матеріалах: папері, тканині, дереві, склі. Професійно почала створювати свої картини з 2009 року. Серед улюблених сюжетів – чарівні птахи та квіти та оберегова символіка.

У доробку майстрині – серія робіт "Натюрморти у петриківському розписі", над якими вона працювала протягом 2013 року, та серія робіт "Вірменські хачкари у петриківському розписі", над якими працює і нині. Ці роботи можна було побачити в Золотій залі Українського фонду культури імені Бориса Олійника, де проходила виставка художниці, присвячена 10-річчю її творчої праці.

Роботи Марини Саркісян зберігаються в мистецьких колекціях і в Україні, і за кордоном.

Фото Георгія ЛУК'ЯНЧУКА.