У померлого 84-річного чоловіка наявність COVID-19 було підтверджено лабораторно. Нині триває робота з виявлення кола його контактних осіб.

Заступник начальника управління — начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА Олександр Педенко на прес-брифінгу в Донецькій облдержадміністрації повідомив, що 84-річний мешканець Дружківки помер від запалення легень, спричиненого коронавірусною інфекцією.

За словами Олександра Педенка, нині триває епідрозслідування. З’ясовуються всі контакти померлого чоловіка. Контактним особам зроблять швидкі тести, і у разі необхідності — ПЛР-дослідження на базі лабораторії, що запрацювала в Слов’янську.

«Стан здоров’я решти восьми пацієнтів Донецької області, у яких раніше було підтверджено наявність коронавірусу, нині не викликає причин для хвилювання. Усі вони почуваються добре, — зазначив Олександр Педенко. — Ще одна мешканка області, котра перебуває в лікарні, очікує результату лабораторного аналізу, який має підтвердити або спростувати наявність у неї коронавірусу».

Донецька область.