Він полягає в тому, щоб ослабити карантин, дозволити молодим людям вийти на роботу, перед тим заразивши їх… коронавірусом! Про це він розповів виданню The Telegraph.

Професор вважає, що не слід чекати вакцину від COVID-19, котра в кращому разі з’явиться місяців за шість, але реальність така, що, цілком можливо, й ближче до року. А з тотального карантину, на його думку, слід виходити негайно. Зробити це можна в безпечний спосіб, дотримуючись трьох простих пунктів.

По-перше, радить професор Кекуле, люди похилого віку й ті, в кого є супутні хронічні захворювання, повинні перебувати в ізоляції. «Ми маємо переконати їх залишатися удома. Але якщо вони все-таки хочуть вийти на вулицю, то в такому разі їм слід надягнути маски спеціального медичного стандарту FFP.

По-друге, перейти від соціального дистанціювання до інтелектуального. Слід адаптувати дистанцію ситуації. Приміром, касир у супермаркеті буде наражатися на небезпеку зараження упродовж робочого дня. Йому треба носити маску, дотримуватися належних заходів гігієни. А таксист має навчитися не торкатися до свого обличчя після контакту з грішми тощо.

По-третє, Кекуле пропонує спеціально заразити коронавірусом здорове молоде населення Німеччини. Молодші за 50 років навряд чи помруть або серйозно захворіють від коронавірусу, переконує він, ми повинні дозволити їм заразитися, щоб вони могли виробити власний імунітет.

Також професор стверджує, що діти підлягають найменшому ризику бути інфікованими, тому насамперед із карантину слід вивести школи й дитячі садки, як це має намір зробити Данія уже в середині квітня.

Тим часом, за повідомленням німецьких ЗМІ, для створення самої вакцини від коронавірусу вже зголосилося заразитися 20 тисяч добровольців.

Берлін.