Також у відомстві нагадують, що в період карантину закохані можуть подати заяву на реєстрацію шлюбу, не виходячи з дому. Зробити це можна за допомогою веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» — https://dracs.minjust.gov.ua/.

Варто додати, що найменше серед українців розлучаються закарпатці. Шлюбів за минулий рік українці зареєстрували вшестеро більше, ніж розлучень.

А от на Закарпатті картина традиційно протилежна: у краї віддавна одруження — це радість і честь обох родин і водночас висока відповідальність молодих. А тому тут вважають великим гріхом, коли після розлучення батьки — а так трапляється в більшості випадків — кидають дітей. «Не смій осиротити дітвака!» — такий твердий наказ батьків і діда з бабою кожному юнакові. «Спершу обміркуй, а пак веди під вінок». А ще останніми десятиліттями, відколи пішли в небуття комуністичні догмати, майже всі пари вінчаються в церкві. А там священик не лише молитву читає, а й наставляє духовно та морально.

Тож у області з 7 506 зареєстрованих торік шлюбів розлучень лише 387. Тобто лише кожен двадцятий «не може жити разом». Тоді як загалом в Україні розпадається кожна шоста пара.

Вл. інф.