Під час прес-брифінгу в Донецькій облдержадміністрації.

А от кількість пацієнтів, котрі одужали, щодня збільшується: вже від коронавірусу вилікувалися 11 осіб. Про це йшлося на прес-брифінгу в Донецькій облдержадміністрації.

«Недавній пацієнт з Костянтинівки, який одужав, отримав два негативних результати досліджень поспіль», — поінформував на прес-брифінгу в Краматорську начальник відділу стратегічного розвитку департаменту охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації Олександр Педенко.

За словами посадовця, вісім осіб з діагнозом COVID-19 перебувають у лікарнях Маріуполя і Костянтинівки, 31 пацієнт — на амбулаторному лікуванні.

Як показує проведений обласною владою моніторинг, більшість інфікованих COVID-19 жителів Донецької області (майже 58%) належать до вікової групи від 30 до 65 років.

«Найбільш численні вікові групи пацієнтів, у яких виявили коронавірус, від 51 до 60 років (12 осіб) та від 61 до 70 років (10 осіб). Серед осіб з лабораторно підтвердженою інфекцією 18 чоловіків і 34 жінки», — повідомила прес-секретар голови Донецької облдержадміністрації Тетяна Ігнатченко.

Серед представників різних професійних груп особливо вразливими щодо інфікування COVID-19 є медичні працівники: 28 осіб з позитивною ПЛР-реакцією на коронавірус.

У містах і районах Донеччини ситуація така: 34 з 52 випадків коронавірусу виявили в Маріуполі. П’ять випадків у Бахмуті. По два — у Дружківці, Костянтинівці, Слов’янську, Нікольському районі. По одному — у Білозерському, Мирнограді, Покровську, Миколаївці та Мангушському районі.

Після Травневих свят у Маріуполі розпочне роботу ще одна ПЛР-лабораторія з виявлення COVID-19. Про це поінформував на прес-брифінгу  Олександр Педенко.

«Сьогодні працює лабораторія в Слов’янську, максимальна потужність якої — 96 досліджень на добу. Напередодні лабораторія в Маріуполі в лікарні № 4 зробила 12 досліджень за потужності 10. Також після Травневих свят у Маріуполі буде запущена ще одна ПЛР-лабораторія з визначення коронавірусної інфекції. Ця, третя на Донеччині, лабораторія діятиме в маріупольській філії Державної установи «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України», і там буде американський ПЛР-апарат».

Олександр Педенко також повідомив: за добу, що минула, в області було проведено 111 ПЛР-досліджень, усі результати — негативні. Крім того, було проведено 673 швидкі тестування на коронавірус.

Загалом з початку використання експрес-тестів в області проведено 5616 швидких тестувань, а також виконано 1012 ПЛР-досліджень.