Волонтерські центри з надання допомоги нужденним, що діють у 20 містах, районах і об’єднаних громадах краю, у період пандемії уже опрацювали понад дві тисячі звернень. Про це повідомила начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА Лілія Золкіна.

За її словами, велика частина звернень стосувалася питань соціального забезпечення, надання продуктів і ліків, доправлення хворих до лікувальних закладів. Звернутися по допомогу до координаційного волонтерського центру можна за телефоном гарячої лінії: 099 710 3273 (з 8.00 до 20.00).

«Були звернення від людей, які через неможливість перетнути лінію розмежування застрягли в Майорську й залишилися без допомоги. Їм надали кошти й організаційну підтримку. Багато волонтерів підключилося до цієї роботи. Є ті, хто працюють самостійно, вони самі знаходять кошти і допомагають», — зазначила посадовець.

Окремою проблемою, за словами Лілії Золкіної, є збільшення під час карантину на 20% кількості звернень щодо домашнього насильства. На це реагують усі соцслужби та спеціальні мобільні бригади. В регіоні працює безплатна гаряча лінія для жертв домашнього насильства, які можуть звертатися за номером 095 429 20 53.