І це за умови, що в країні з 10-мільйонним населенням у півтора разу більше інфікованих, порівнюючи з Україною, і понад ніж удвічі більше летальних випадків.

Одразу після відновлення роботи барів, кафе і ресторанів зросла кількість відвідувачів. Щоправда, їм дозволено займати тільки половину столиків з обов’язковою умовою дотримання соціальної дистанції. На півночі країни, в місті Брага, можна побачити заповнені відкриті тераси закладів харчування. На телебаченні показали сюжет, як прем’єр-міністр країни Антоніо Кошта говорить про те, що він засумував за ранковою кавою у кафе біля місця свого проживання. Саме звідти він розпочав робочий день 18 травня, коли в країні зняли низку карантинних обмежень.

Продавці отримали дозвіл на вуличну торгівлю. Щоправда, відстань між ятками чи наметами повинна становити три метри.

Знову сіли за парти учні 11—12 класів загальноосвітніх шкіл, запрацювали дитячі

садки. Учні, як і раніше, добираються на заняття автотранспортом.

У Португалії немає шкільних автобусів. Навчальні заклади укладають угоди з перевізниками, які працюють на загальних маршрутах у їхньому районі. Саме школярі є основними пасажирами. Доросле населення здебільшого використовує для поїздок власні автомобілі.

На маршруті Брага — Барселуш звернула увагу, як місце водія відгороджено стрічкою. Передні двері не відчиняються. Коли один із пасажирів мав намір підійти розрахуватися готівкою, водій показав жестами, щоб той не наближався до нього. Переважно тут користуються проїзними квитками чи розраховуються з допомогою електронних пристроїв. До речі, всі місця в автобусах обладнані пасками безпеки.

Знову запрацювали кінотеатри, театри, музеї.

А з 6 червня планується відкриття пляжного сезону. Втім, для півночі країни це не актуально, адже тут вода навіть у спекотні дні прогрівається не більш як до 15—18 градусів. Незважаючи на це, людей на березі океану значно побільшало. Особливо минулих вихідних, коли температура повітря сягнула плюс 27 градусів.

Брага.