В аудиторії учасників розсадять за 1,2 метра один від одного

Реєстрація відбувається онлайн. Абітурієнту треба створити й заповнити реєстраційну картку із використанням спеціального сервісу, розміщеного на веб-сайті УЦОЯО у рубриці «ЗНО/ДПА». Крім того, доведеться зібрати комплект необхідних документів. Випускники шкіл та студенти професійно-технічних закладів і коледжів подають його особі, відповідальній за реєстрацію у закладі освіти. Випускники минулих років надсилають документи самостійно до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Терміни проведення додаткової сесії, яку раніше планували на 23 липня — 11 серпня, трохи змістилися. Як повідомили в УЦОЯО, цього року вона стартує 24 липня тестуванням з фізики, 28 липня відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з математики, 29 липня — з іспанської мови, 30 липня — з французької, 31 липня — з німецької, 3 серпня — з англійської, 4 серпня — з української мови і літератури, 5 серпня — з біології, 6 серпня — з історії України, 7 серпня — з географії. Завершиться додаткова сесія 10 серпня тестуванням з хімії. Її результати будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників до 14 серпня.

Змінилися й умови, в яких абітурієнти писатимуть ЗНО. В аудиторіях під час тестування між учасниками мають дотримуватися відстані в 1,2 метра. Такі вимоги передбачено затвердженими постановою головного державного санітарного лікаря України рекомендаціями щодо безпечних умов проведення зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування в умовах пандемії.

Цікаво, що опублікований раніше МОЗ проект тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні ЗНО передбачав інші принципи розсадки — відстань між учасниками тестування мала бути 1,5 метра. Мало того: поруч, попереду та за спиною вступника в аудиторії місце мало залишатися вільним.

Як і передбачалося, на вході вступникам мірятимуть температуру. Абітурієнтів з температурою вищою за 37,2 0С і ознаками респіраторних хвороб до тестування не допустять. Проте їм дозволять скласти іспит під час додаткової сесії.

Щоб уникнути скупчення учасників ЗНО, допуск до пункту проведення тестування здійснюватиметься за графіком. На вході облаштують місця для обробки рук антисептиками. Аудиторії провітрюватимуть і дезінфікуватимуть.

У пункті проведення тестування чергуватиме медичний працівник.

Нагадаємо, що минулого тижня Міністерство освіти остаточно затвердило календар основної сесії ЗНО та оголосило дати пробного зовнішнього оцінювання, яке відбудеться 15 та 17 червня. Основна сесія ЗНО розпочнеться 25 червня тестуванням з математики і завершиться 17 липня тестуванням з хімії.