На знімку: Наталія Фіялка і Желько Апркович.

Чорногорське місто Котор стане ближчим до України. До цього докладуть зусиль тимчасовий повірений у справах України в Чорногорії Наталія Фіялка та мер Котора Желько Апркович. Під час недавньої зустрічі український дипломат та очільник Котора обговорили шляхи і напрямки активізації співпраці у гуманітарній, культурній, туристичній та інших сферах.

Наталія Фіялка переконана, що Чорногорія, зокрема регіон Боко-Которської затоки і, власне, Котор, надзвичайно популярні серед українських туристів. Про це свідчить статистика: минулого року майже 100 тисяч наших співвітчизників відвідали Чорногорію. І, таким чином, Україна посіла четверте місце за кількістю туристів, котрі віддають перевагу відпочинку в цій балканській країні.

І наші дипломати, і чорногорські туроператори очікували, що на цьогорічний відпочинковий сезон українців приїде значно більше, проте пандемія COVID-19 в ці плани внесла свої корективи.

Очільник Котора Желько Апркович розказав українському дипломату про плани розвитку міста. Зокрема, про будівництво об’їзної дороги навколо Котора, запровадження альтернативного міського транспорту, вертикального транспорту до Ловчена та фортеці Святого Івана, заходи з покращення екології у Боко-Которській затоці та розвиток інфраструктури морського туризму. Мер підкреслив, що Котор, за версією газети Daily Mail, входить до списку найкрасивіших портів світу. Що дасть місту можливість за-просити до співпраці світові готельні бренди. А це, в свою чергу, допоможе привабити значно більше туристів і зробити туристичний сезон цілорічним.

«Ми рішуче налаштовані поглибити співпрацю з Чорногорією у культурній та гуманітарній сфері, становлять взаємний інтерес нові майбутні напрями двосторонньої взаємодії», — підбила підсумок перемовинам Наталія Фіялка.

Будва

Фото надано Посольством України в Чорногорії.