За словами директора Агентства місцевих доріг Полтавської області Олексія Басана, це перший такий «розумний» прилад у регіоні, покликаний стримувати місцевих і заїжджих шумахерів, а отже, запобігати аваріям на шляхах. Насамперед тих, які пролягають через населені пункти, зокрема й невеликі.

Інтерактивний радар, якщо автомобіль рухається за правилами, показує швидкість зеленим кольором і водночас там з’являється усміхнений смайлик. Та щойно водій перевищить дозволену в населеному пункті швидкість, той своєрідний електропастух дорожньої «череди» сигналізуватиме про це тривожним червоним кольором, який не можна не помітити.

Це, згідно з задумом ініціаторів новації, має підвищувати самодисципліну людини за кермом. Зрозуміло, що такі «гальмівні сигнали» потрібні насамперед біля пішохідних переходів, навчальних закладів та інших місць найбільшого скупчення людей, особливо дітей. Тож і встановлюватимуть їх із урахуванням цього фактора. Перший на Полтавщині інтерактивний радар працює на сонячних батареях. Перевищення водієм допустимої швидкості він фіксує на відстані до 200 метрів.